Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΠΟΡΟΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΡΟΦΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 6.00μμ σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-ενημέρωση για την Ελευθερία των Σπόρων που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
Με αφορμή την επικείμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εμπορία των σπόρων και τους αρκετά περιοριστικούς όρους που προβλέπει για τη διακίνησή τους, θα ξεκινήσουμε με προβολή σχετικού ντοκυμαντέρ και μια ανοιχτή συζήτηση ώστε να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και να αναζητήσουμε λύσεις στους περιορισμούς που διαφαίνονται.
Θα κόψουμε μια πρωτότυπη βασιλόπιτα και θα μοιράσουμε παραδοσιακούς σπόρους από την τράπεζα σπόρων που διατηρούμε στη Λήμνο.
Οι σπόροι δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία επιχειρήσεων ούτε έχουν σκοπό το πατεντάρισμα και το εμπορικό κέρδος.
Οι σπόροι είναι ένα κοινό αγαθό, ένα δώρο της φύσης και το αποτέλεσμα αιώνων σκληρής δουλειάς των αγροτών σε όλο τον πλανήτη. Είναι η πηγή της ζωής και ο πρώτος κρίκος στην τροφική μας αλυσίδα.
Αν σας περισσεύουν παραδοσιακοί σπόροι μπορείτε να τους «καταθέσετε» στην τράπεζα του Πελίτι. Μ’αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα αιτήματα σπόρων που έχουμε από τη Λήμνο και όλη την Ελλάδα. 
Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε 
την Ελευθερία των Σπόρων, 
την Ελευθερία στην Τροφή 
και να παραμείνουμε Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου